GEOTEST d.o.o. Sarajevo obilježava pet godina poslovanja

GEOTEST d.o.o. Sarajevo obilježava pet godina poslovanja

U srijedu 18.12.2013. godine, navršava se pet godina od osnivanja kompanije GEOTEST d.o.o. Sarajevo, koja je sastavni dio grupacije GEOtest. Centrala grupacije, koja postoji od 1968. godine, nalazi se u Brnu, Republika Češka. Grupaciju GEOtest, osim sarajevske kompanije, čine firme u Češkoj, Holandiji i Slovačkoj. Sarajevska kompanija zastupa interese grupacije na području Bosne i Hercegovine i regije Zapadnog Balkana.
Od 2008. godine, kompanija GEOTEST d.o.o. Sarajevo, stekla je značajne reference u Bosni i Hercegovini i u regiji u oblasti upravljanja otpadom, obnovljive energije, geotehnike, geologije, hidrogeologije i laboratorijskih ispitivanja. Zajedno sa ostalim partnerima iz grupacije, sarajevska kompanija uspješno implementira moderne evropske prakse iz oblasti zaštite okoliša na projektima u Bosni i Hercegovini.
Kao poseban uspjeh sarajevskog ogranka grupacije GEOtest u prethodnih pet godina, potrebno je isteći izradu novog, sopstvenog edukativnog brenda Ekolav by GEOtest. Koristeći ovaj brend, kompanija GEOTEST d.o.o. Sarajevo prenosi češka i evropska pozitivna iskustva u oblasti zaštite okoliša. Edukativne kampanje u sklopu projekta Ekolav su namijenjene djeci školskog uzrasta s ciljem podizanja i promjene ekološke svijesti. Vjerujemo da za rješavanje problema nije dovoljno samo projektiranje, uspostava infrastrukture ili izgradnja, već i promjena ljudske svijesti.
Povodom pete godišnjice poslovanja, želim ispred kompanije GEOTEST d.o.o. Sarajevo zahvaliti svim našim bosanskim, češkim i ostalim partnerima na ukazanom povjerenju koje smo uživali posljednjih pet godina. Uvjeren sam da će grupacija GEOtest, putem sarajevske kompanije, biti i dalje prisutna na projektima u Bosni i Hercegovini i u regiji Zapadnog Balkana, na kojima će uspješno implementirati svoja dugogodišnja iskustva i dobre prakse.

Damir Kasum, direktor
GEOTEST d.o.o. SarajevoFotogalerija