Grupacija GEOtest

Grupaciju GEOtest čine kompanije u Češkoj, Holandiji, Slovačkoj i Bosni i Hercegovini. Nastala je poslovnom ekspanzijom kompanije GEOtest, a.s. Brno krajem devedesetih godina prošlog stoljeća. Grupacija je ušla na tržište Bosne i Hercegovine 2008. godine otvaranjem kompanije GEOTEST d.o.o. Sarajevo. Broj članica grupacije varira na osnovu prisutnosti grupacije na pojedinim tržištima. U sljedećem kratkom opisu, navedene su aktualne članice grupacije.

 

GEOtest, a.s. Brno (Češka) je osnivač grupacije. Kompanija, sa sjedištem u češkom gradu Brnu, posluje od 1968. godine. Administrativno, pod direktnu upravu kompanije GEOtest, a.s. Brno, spadaju dva češka predstavništva, u Pragu i Ostravi.

 

GEOtest Bratislava, s.r.o. Bratislava (Slovačka) je najstarija članica grupacije izvan područja Češke. Specijalizirala se za uklanjanje tzv. starih ekoloških zagađenja. Kompanija vrši sanaciju i rekultivaciju za značajne slovačke privatne i javne kompanije kao što su Slovačke rafinerije.

 

FWC Office Utrecht (Holandija) je najmlađa članica grupacije GEOtest. Specijalizirala se na tzv. okvirne ugovore (Framework Contracts) za Evropsku komisiju. Raspolaže bazom stručnjaka iz čitavog niza sektora kao što su: ruralni razvoj; zaštita okoliša, klima, prirodni resursi, energetika; razvojne politike i ostalo.

 

GEOTEST d.o.o. Sarajevo (Bosna i Hercegovina) osnovan je 2008. godine. Specijalizirala se za usluge iz oblasti upravljanja otpadom, zaštite okoliša, edukacije, geologije i geotehnike. U sklopu grupacije realizira i značajan dio radova iz oblasti razvojnih projekata.

 

Kontakt informacije za pojedine kompanije uključene u grupaciju GEOtest su dostupne u sekciji KONTAKT.