Uvod

Kompanija GEOTEST d.o.o. Sarajevo je sastavni dio grupacije GEOtest. Centrala grupacije, koja postoji već od 1968. godine, nalazi se u Brnu, Republika Češka. GEOtest, osim sarajevske kompanije, čine firme u Češkoj, Holandiji i Slovačkoj. GEOTEST d.o.o. Sarajevo pruža, samostalno i u saradnji s firmama iz grupacije GEOtest, lokalnim i međunarodnim partnerima, širok spektar usluga iz oblasti:

Zaštita okoliša Upravljanje otpadom
Geologija i geotehnika Konsalting i nadzor
Edukacija Laboratorijska ispitivanja

Firma GEOTEST d.o.o. Sarajevo raspolaže s 200 visokoobrazovanih stručnjaka zaposlenih unutar grupacije i raspolaže bazom s više od 1.000 internacionalnih eksperata u sklopu vlastitog programa Framework Contracts (tzv. okvirni ugovori) širom svijeta, čime obezbjeđuje širok spektar specifičnih usluga.

 

Sposobnosti kompanije GEOTEST d.o.o. Sarajevo se zasnivaju na naučnom i tehničkom znanju koje vodi ka konstruktivnom rješavanju problema. Integrisani pristup je zasnovan na interdisciplinarnim timovima kompanije GEOTEST d.o.o. Sarajevo koji kombinuju istraživanje s dugogodišnjim iskustvom, što je od primarne važnosti za okoliš i razvojne politike širom svijeta.