Potpredsjednik Republike Srpske<br/> posjetio češki GEOtest

Potpredsjednik Republike Srpske
posjetio češki GEOtest

Dana 30.08.2012. delegacija iz grada Doboja i općine Maglaj, koju je predvodio potpredsjednik Republike Srpske, Enes Suljkanović, posjetila je kompaniju GEOtest, a.s.

 

U uvodnom dijelu posjete, menadžer projekta „Razvoj otpadne privrede u općinama Doboj i Maglaj“, Boris Urbánek, prezentirao je prisutnim dosadašnje rezultate projekta koji se realizira u sklopu zvanične Inostrane razvojne saradnje Republike Češke s Bosnom i Hercegovinom.

 

Potpredsjednik Suljkanović je izrazio svoje veliko zadovoljstvo s dosadašnjim tokom projekta i zahvalio je projektnom timu Zdeňka Železnog, rukovodioca Odjeljenja za inostrane projekte kompanije GEOtest, a.s., na dosadašnjoj saradnji. S druge strane Lubomír Procházka, generalni direktor, naglasio je odličan rad, trud i odgovornost lokalnog koordinatora projekta, Lokalne akcione grupe regije Doboj pod vodstvom izvršne direktorice Maje Mišić.

 

U sklopu svog boravka u Češkoj, potpredsjednik Suljkanović se sastao i s direktorom Češke razvojne agencije, Michalom Pastvinským, kome je zahvalio na podršci dobivenoj od strane agencije i Vlade Republike Češke. Tokom sastanaka, potpredsjednik Suljkanović je naglasio dobru saradnju s kolektivom iz Ambasade Republike Češke u Sarajevu pod vodstvom Nj.E. Tomáše Szunyoga koji značajno doprinosi izgradnji dobrih češko-bosanskih odnosa. Potpredsjednik Republike Srpske je izrazio nadu u uspjeh zajedničkog projekta i buduće saradnje.Fotogalerija