Predsjednik Klaus<br/> pohvalio knjigu naših kolega

Predsjednik Klaus
pohvalio knjigu naših kolega

Predsjednik Republike Češke, gospodin Václav Klaus, zahvalio se našem kolegi, gospodinu Otti Horskom, za knjigu o problematici istraživanja tokom projektiranja i izgradnje brana i konstatirao da je Otta Horský, zajedno s gospodinom Pavelom Bláhom, uspio napisati vrlo kvalitetnu stručnu publikaciju.
 
U nastavku slijedi prevod dopisa predsjednika Republike Češke (original OVDJE):

Predsjednik
Republike

 
U Pragu, 8. februara 2012.
 
Poštovani gospodine inžinjeru,
 
htio bih Vam zahvaliti na zanimljivoj knjizi koja se bavi problematikom istraživanja tokom projektovanja i izgradnje brana, koju ste mi poslali. Već tokom prvog listanja je vidljivo da ste zajedno s docentom RNDr. Pavelom Bláhom, DrSc. uspjeli da napišete vrlo kvalitetnu stručnu publikaciju.
 
Današnjim – u naučnim strukama modnim – terminima bi se moglo reći da ste uspjeli spojiti osnovno i tzv. aplicirano istraživanje, što je već čitav niz godina predmet vladinih strategija, donacija i novo formiranih agencija. Uvjeren sam da put do uspjeha ne vodi preko vladinih strategija i novih agencija, već insistiranjem na kvalitetnoj nauci, tradicionalnim i opravdanim smjerovima u koje bez diskusije pripada i taj Vaš.
 
Poštovani gospodine Horský, želim Vašoj knjizi mnogo pažljivih i zadovoljnih čitalaca a Vama i Vašim bližnjim svako dobro.
 
Pozdrav
 
Václav Klaus