Svečana primopredaja vozila za prikupljanje<br/> i odvoz otpada u Doboju u sklopu projekta „DO-MA ČISTO“

Svečana primopredaja vozila za prikupljanje
i odvoz otpada u Doboju u sklopu projekta „DO-MA ČISTO“

Dana 10.09.2012. izvršena je svečana primopredaja vozila za komunalni otpad u gradu Doboju u sklopu projekta „Razvoj otpadne privrede u općinama Doboj i Maglaj“. Ambasador Republike Češke u Bosni i Hercegovini, Tomáš Szunyog, svečano je predao ključeve od vozila direktoru Direkcije za izgradnju i razvoj grada, Borisu Jeremiću.

 

Na svečanoj primopredaji sudjelovali su predstavnici Ambasade Republike Češke u Sarajevu, značajni lokalni politički predstavnici i partneri projekta: Tomáš Szunyog, ambasador Republike Češke, Olga Zdrálková, češka konzulica, Enes Suljkanović, potpredsjednik Republike Srpske, Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, Mehmed Mustabašić, načelnik općine Maglaj i Maja Mišić, izvršna direktorica Lokalne akcione grupe regije Doboj. Za realizatora projekta na svečanoj primopredaji sudjelovali su: Lubomír Procházka, generalni direktor kompanijc GEOtest, a.s., Zdeněk Železný, rukovodilac projekta i Damir Kasum, direktor kompanije GEOTEST d.o.o. Sarajevo.

 

Lokalni politički predstavnici su se zahvalili češkom ambasadoru za pomoć koju regiji pruža Vlada Republike Češke i naglasili su značaj projekta čija će realizacija doprinijeti značajnom poboljšanju stanja okoliša i izgradnji saradnje između općina iz oba bosanskohercegovačka entiteta.

 

Projekat „DO-MA ČISTO“, koji se realizira u sklopu zvanične Inostrane razvojne saradnje Republike Češke s Bosnom i Hercegovinom, počeo je u oktobru 2011. godine. Implementator projekta je kompanija GEOtest, a.s. u saradnji s Lokalnom akcionom grupom regije Doboj i firmom GEOTEST d.o.o. Sarajevo. Glavni rezultat projekta će biti projektna dokumentacija za izgradnju regionalne deponije komunalnog otpada za 14 općina iz oba entiteta (osam iz Republike Srpske i šest iz Federacije Bosne i Hercegovine).

 

 

Pogledajte reportažu RTRS-a o svečanoj primopredajiFotogalerija