Svečani završetak edukativne kampanje u sklopu projekta u Kruščici

Svečani završetak edukativne kampanje u sklopu projekta u Kruščici

U srijedu 28.05.2014. godine u Osnovnoj školi „Sava Munćan“ (Općina Bela Crkva, Republika Srbija), održala se svečana ceremonija povodom završetka edukativne kampanje EKOLAV (www.ekolav.ba) u sklopu projekta Inostrane razvojne saradnje Republike Češke „Izgradnja kanalizacione mreže u naselju Kruščica“ koji implementiraju kompanije GEOtest, a.s. Brno i PRESSKAN system, a.s. Prostějov u saradnji sa Općinom Bela Crkva, Mjesnom zajednicom Kruščica i firmom GEOTEST d.o.o. Sarajevo. U sklopu ovog projekta je izgrađena kanalizaciona mreža dužine preko 12 kilometara sa 270 šahtova kanalizacije pod pritiskom.

 

Edukativna kampanja se realizovala u Osnovnoj školi „Sava Munćan“ u Kruščici. Stručnjaci kompanije GEOtest, a.s. Brno su učenicima škole pojasnili zašto je bitno čuvati vodu putem prezentacija o ciklusu nastajanja vode, savremenom tretmanu otpadnih voda i o novoj kanalizaciji u Kruščici. Djeca su vrlo aktivno sudjelovala tokom cijele edukativne kampanje, posebno u dijelu koji se odnosio na kreativni dio kampanje u sklopu kojeg su učenici crtali slike i pisali pjesmice i radove o Ekolavu i zaštiti vode za koje su bili nagrađeni tokom svečanog završetka edukativne kampanje.

 

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su Ivana Hlavsová, ambasadorica Republike Češke, Dragutin Jovanović, predsjednik Mjesne zajednice Kruščica, Jadranka Milovanov, direktorica Osnovne škole „Sava Munćan“, Zdeněk Železný, rukovodilac sektora inostranih projekata kompanije GEOtest, a.s. Brno i Damir Kasum, direktor kompanije GEOTEST d.o.o. Sarajevo.
 

 

Pogledajte reportažu lokalne televizije o početku edukativne kampanje

 

 Fotogalerija