Laboratorijska ispitivanja

Laboratorijska ispitivanja

Grupacija GEOtest raspolaže dugogodišnjim iskustvima iz oblasti laboratorijskih ispitivanja, koja se odnose na oblast zaštite okoliša i izgradnju objekata i saobraćajnica. Laboratorije su akreditirane na osnovu evropskih normi. GEOtest raspolaže hidrohemijskom laboratorijom, laboratorijom mehanike tla i laboratorijom mehanike stijena.

 

Hidrohemijska laboratorija pruža širok spektar akreditiranih opita i uzimanja uzorka za sve tipove vode, tla, otpada i sedimenata. Naš tim stručnjaka također nudi evaluaciju i interpretaciju rezultata opita. Usluge pružamo na osnovu potreba klijenata. Pružamo savjete i prijedloge obima analiza koji se temelje na potrebama i zahtjevima klijenata, npr. za kvalitet vode u bunarima, bazenima ili domaćim prečistačima otpadnih voda.

 

Laboratorija mehanike tla pruža akreditirane, objektivne i visoko kvalificirane usluge iz oblasti laboratorijskog ispitivanja, pretežno za potrebe geološkog i geotehničkog istraživanja. U saradnji sa stručnjacima grupacije GEOtest, iz oblasti inženjerske geologije i geotehnike, na osnovu zahtjeva klijenata vrše se i stručne evaluacije i interpretacije rezultata laboratorijskih ispitivanja.

 

Laboratorija mehanike stijena pruža usluge za potrebe geološkog i geotehničkog istraživanja, uglavnom za izgradnju specijalnih objekata i saobraćajnica.

 

Značajne reference grupacije GEOtest iz oblasti laboratorijskih ispitivanja su dostupne u sekciji REFERENCE.